Wiek: 52 Dołączył: 24 Maj 2006 Posty: 1091 Skąd: Poznaďż˝
Wysłany: 2009-12-08, 09:49
Kurcze jestem w szoku ile Francuzi przetłumaczyli!!! Mam na myśli ED CLassic, cholera toż to ogromne cegły! Szacuneczek. Szkoda, że nie ogarniemy ED3 tak, by to ładnie legalnie przełożyć i wydać. Szkoda, no ale zorganizować wydawnictwo przy działalności fanowskiej - nie da się :)
Pod koniec byłem nieźle zdenerwowany, bo okazało się, że jeden puzel uciekł mi poza ekran i musiałem całość wziąć na full ekran by tego puzla zobaczyć (a to był ostatni).
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Ja mam długoterminowe projekty. Nawet bardzo...
Ciągle coś tam tłumaczę [Blades dokładnie, które zacząłem parę lat temu i od kilku dni znów nad nimi siedzę].
Tworzę swój generator postaci, który jest powiedzmy na ukończeniu podstaw. Jednakże potrzebuję do tego jeszcze podręcznika Namegivers of Barsaive, aby mieć wgląd we wszystkie dyscypliny. Jak na razie posiłkuję się angielskim generatorem. [Żeby nie było, swój robię od podstaw.]
No i kilka innych projektów dotyczących mojej kampanii, które może będzie dało się zaadoptować do szerszego poznania.
Głównie jednak robię rzeczy które mi się przydadzą, a jeśli ktoś z tego skorzysta to też fajnie vide opis Travaru.
Cytując klasyka:
"O, wypraszam to sobie!
Jak to? Ja nic nie robię?
A kto siedzi na tapczanie?
A kto zjadł pierwsze śniadanie?
A kto dzisiaj pluł i łapał?
A kto się w głowę podrapał?
A kto dziś zgubił kalosze?
O - o! Proszę!"
Swoją drogą, to czasem staram się ruszyć jakieś zapomniane tematy czy stworzyć nowe, jednakże szybko zapał mija, gdy niewiele jest odpowiedzi, a sam ze sobą gadał nie będę.
Artykuł odsłaniający historię niemieckiego wydania Earthdawna, niemieckiej społeczności fanów oraz ich działalności znajdziecie pod następującym adresem:
http://earthdawn.blogspot...de-germany.html
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Mordom przetłumaczył na język angielski tekst, który ukazał się na niemieckim forum Earthdawna. Tekst jest opisem Głębi Leśnych Dolin (Glennwood Deep).
Wiek: 38 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 925 Skąd: Iława/Gdańsk
Wysłany: 2011-01-03, 19:36
TUTAJ znajdziecie EarthDawnową listę życzeń na rok 2011 - i macie mi wszyscy, jak jeden mąż, zagłosować na epicką kampanię w Barsawii, bo jak nie to...!
[Łudzę się, że ludzie z RB potraktują na poważnie wyniki ankiety.]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum